Lupailin viimeksi kirjoitella ruokavaliosta, jota tavoittelen. Olen jo pitempään eriasteisesti karppaillut. Nyt olen päätynyt pitämään itselleni parhaimpana viljatonta, kohtuullisesti hiilareita sisältävää ruokavaliota. Eksyn helposti hiilarimaahan: leipää, pullaa ja pastaa kuluisi vaikka kuinka paljon. Perunan ja riisin kanssa tilanne pysyy paremmin hallussa, eivätkä ne myöskään aiheuta vatsavaivoja viljojen tapaan.

Olen vähän hurahtanut Kaisa Jaakkolan oppeihin. Hormonidieetti-kirjan luin jo ehkä vuosi sitten ja nyt aloittelen uutta Hormonitasapaino-kirjaa. Maanantaina olin menossa Kaisan luennollekin, mutta en sitten mahtunutkaan mukaan, kun sali oli täynnä muitakin innokkaita. No, onneksi Kaisa pitää kohta uudet luennot täällä Helsingissä.Kaisan ideologiassa tykkään erityisesti siitä, ettei kaikki ole niin ryppyotsaista.

Käytännössä ruokavalioni siis koostuu hedelmistä, vihanneksista, marjoista, lihasta, kanasta, kananmunasta, juustoita,hapanmaitotuotteista, rasvoista. Silloin tällöin syön kuivattua varrasleipää, jonka vatsani kestää melko hyvin. Myös mantelileipää teen silloin tällöin. Superfoodeista suosikkini on cocovi:n trailmix, mulberit ja tocotrienolis-jauhe (tällä hetkellä puhdistamon) esim. jogurtin joukossa. Myös smoothieita teen jonkin verran ja yritän opetella esim. macan ja MSM:n käyttöön. Maistuvat kyllä ihan hirveiltä..:) Tällä viikolla ostit cocovi:n smoothie-mixiä ja olen nyt yövuoroissa juonut alkuyöstä aina maitorahkapohjaisen smoothien. Tämä on pitänyt aika kivasti herkkuhimoja kurissa.

Ihan absolutisti en herkuttelun suhteen ole, vaan kyllä silloin tällöin syön esim. pullan, mutta nyt pyrin rajoittamaan sitä noin kertaan viikossa.

Jääkaapissa odottelee jauhelihakastike ja porkkanaraaste sekä tomaatit. Taidanpa lähteä niitä tuhoamaan. Jos joku lukee tätä blogia niin olis kiva saada kommentteja ja vinkkejä ja omia kokemuksianne.

Palailen linjoille